top of page

Birlikte merak dolu bir yolculuğa çıkalım! Blog yazılarımıza dalın, kafanıza takılan her soruyu sorun ve birlikte yeni şeyler keşfetmeye hazır olun. 🚀✨

E Devlet Uygulamaları

Sakarya Avukatları: Adapazarı Avukat Listesi ve Baro Hizmetleri

Güncelleme tarihi: 30 Kas 2023

Sakarya'da hukuki sorunlarla başa çıkmak, deneyimli ve güvenilir avukatlarla çalışmayı gerektirir. Adapazarı'nda, Sakarya Barosu'na kayıtlı birçok uzman avukat bulunmaktadır. İşte Sakarya'daki en iyi avukatları bulmak ve hukuki ihtiyaçlarınıza çözüm bulmak için kullanabileceğiniz önemli anahtar kelimeler:


Adapazarı Avukat Listesi


Adapazarı bölgesindeki avukatları sıralayan bir liste, size ihtiyacınıza uygun bir avukat bulmada yardımcı olabilir. Ancak Türkiye Barolar Birliği ve Sakarya Barosu Levhasında ilçelere göre arama yapma imkanı bulunmamaktadır. Bunun yanında avukatlık hizmetinin sağlanabilmesi için hukuki işlemin yapılacağı il yada ilçede görev yapma; o il barosuna kayıtlı olma şartı aranmamaktadır.


Sakarya Avukat Baro Levha


Sakarya Barosu'nun resmi levhası, kayıtlı avukatların isimlerini içerir ve güncel bilgiler sağlar. Bu bilgilerin yanında avukata ait ofis ve cep telefonu bilgisi ile mail adresi ve fax numaraları gibi bilgiler de avukatın tercihine bağlı olarak levhaya işlenir.


avukat ve google arama

Sakarya Barosu Avukatları Listesi


Sakarya Barosu'na üye avukatların listesi, Sakarya Barosu Levhası üzerinden sizlere ihtiyacınıza ilişkin bir avukata ulaşma imkanı sunar. Bu anlamda TBB ve Sakarya Baro Levhası üzerinden yapacağınız sorgular ile sizlere ihtiyacınız olan bilgiyi sunacaktır.



Sakarya Barosu Avukat Sorgulama


Baro Levhaları dışında; baroya kayıtlı avukatları google, yahoo, bing gibi arama motorları üzerinden yada yerel işletmeleri listeleyen işletme rehberleri, firma rehberlerinden sorgulayarak, özgeçmişleri, uzmanlık alanları ve iletişim bilgilerine ulaşabilirsiniz. Hangi araçla sorgulama yaparsanız yapın ulaştığınız kişinin gerçek bir avukatlık hizmeti verip vermediğinin nihai sorgusu yine TBB Baro Levhası üzerinden gerçekleştirilecektir.


Sakarya Barosu Ücret Tarifesi


Hukuki hizmetlerin ücretlendirme politikalarını öğrenmek için Sakarya Barosu'nun belirlediği ücret tarifesini inceleyebilirsiniz. 2023 yılı için güncellenmiş tarife ekte yer almaktadır. Avukatlar, dava ve diğer işlemlerinize ilişkin ücretleri belirlerken asgari ücret tarifesini ve işin getireceği sorumluluk ve iş yükünü de hesaba katarak bir ücret belirlerler. Bu ücret bakımından üst sınır dava konusu şeye ait değerin %25'i olarak belirlenmiştir.


Sakarya'nın En İyi Ceza Avukatları

Ceza hukuku konusunda uzmanlaşmış avukatları bulmak için bu anahtar kelimeyi kullanabilirsiniz ama bu durum size kendi başına bir fayda sağlamayacaktır. Ceza yargılamaları her aşaması özenle takip edilmesi gereken işlerdendir. Özellikle hürriyeti bağlayıcı ceza, hapis cezası ve çok yüksek değerde adli para cezaları söz konusu olabilecek soruşturma ve davalarda; süreci bir bütün olarak ele alabilecek her aşamaya ilişkin değerlendirme yapabilecek bir avukat sizin için yeterli faydayı sağlayabilecektir.


Sakarya Barosu Telefon:

Sakarya Barosu'nun iletişim bilgileri, telefon numaraları ve adresleri hakkında bilgi almak için bu anahtar kelimeyi kullanabilirsiniz. Sakarya'daki hukuki ihtiyaçlarınız için doğru avukatı bulmak, güvenilir hukuki temsil sağlamak adına önemlidir. Sakarya Barosu'na kayıtlı olan deneyimli avukatlar, size profesyonel bir hizmet sunmak için buradadır. Hukuki konularda destek almak için Sakarya Barosu'nu arayabilir veya online platformları kullanabilirsiniz. Sakarya Barosu; avukatlar bakımından bir meslek odası olup adli yardım ve CMK görevlendirmelerini yapmakta, avukat şikayet dilekçelerini almakta ve değerlendirmekte; avukatlar ile TBB arasında iletişim ve koordinasyonu sağlamaktadır.







Sakarya Barosu Adli Yardım hizmetlerinden ve zorunlu müdafilik hizmetlerinden yararlanmak ve bu konularda bilgi almak için ilgili düğmeleri tıklayıp bu konularda yazmış olduğumuz makalemizde yer alan bilgilerden istifade edebilirsiniz.



Sakarya'da Avukat Sayısı ve Avukatlık İle İlgili Diğer Sorular

Sakarya ilindeki avukat sayısı ve avukatlık mesleğiyle ilgili birçok sorunun cevabı merak edilmektedir. İşte bu konudaki temel sorulara verilen cevaplar:

  1. Sakarya'da Kaç Avukat Var? Sakarya ilindeki güncel avukat sayısı değişebilir, ancak genellikle Baro kayıtlarına göre belirlenir. Sakarya'da görev yapan avukatlar Sakarya Barosuna kayıtlı avukatlar ile başka bir baroya kayıtlı olmakla birlikte Sakarya'da bir kamu kurumunda hizmet veren avukatlar ve akademisyenleri de kapsadığından bu konuda net bir bilgiye ulaşmak çok da mümkün olamamaktadır.

  2. Sakarya Barosuna Kayıtlı Kaç Avukat Var? Sakarya Barosu'na kayıtlı avukat sayısı zaman içinde değişebilir. En güncel bilgiler için Sakarya Barosu'na başvurabilirsiniz. Yine de yaklaşık bir sayı vermek gerekirse Sakarya Barosuna kayıtlı 1.800 civarında avukat bulunmaktadır.

  3. Her Yıl Kaç Avukat Atanıyor? Her yıl CMK kapsamında şüpheli veya mağdurların talebi üzerine yada durumun gereğinden doğan sebeplerle Ceza Muhakemesi Kanunu kapsamında avukat ataması yapılmaktadır. Atanacak avukat sayısı, ihtiyaç ve taleplere bağlı olarak değişebilir. Talepler doğrultusunda Barolar atamalar yapılır.

  4. En Geç Kaç Yaşında Avukat Olunur? Türkiye'de avukatlık mesleği için genel bir yaş sınırı bulunmamakla birlikte, avukatlık mesleğini yapmak için gerekli belgelerin toplanabilmesi

  5. Kaç Yaşına Kadar Avukatlık Yapılır? Avukatlık mesleğinde emeklilik yaşı kesin olarak belirlenmemiştir, ancak genellikle emeklilik yaşına kadar bir avukat mesleğini sürdürebilir.

  6. Avukat Ücreti Kaç TL? Avukat ücretleri davaların karmaşıklığına, uzmanlık alanına ve avukatın deneyimine bağlı olarak değişir. Ücretler genellikle davanın özel koşullarına göre belirlenir.

  7. Bir Avukat Ne Kadar Maaş Alır? Avukat maaşları, deneyim, uzmanlık alanı, coğrafi konum ve çalıştığı kuruma göre değişir. Genelde kendi bürosu olan avukatlar kendi gelirlerini belirler.

  8. Stajyer Avukat Duruşmalara Girebilir Mi? Evet, stajyer avukatlar, belirli koşullar altında ve denetim altında duruşmalara girebilir. Kanun gereği, " Stajyer, avukat yanında staja başladıktan sonra, avukatın yazılı oluru ile onun gözetim ve sorumluluğu altında, sulh hukuk, sulh ceza mahkemeleri ile icra tetkik mercilerinde avukatın takip ettiği dava ve işlerle ilgili duruşmalara girebilir ve icra müdürlüklerindeki işleri yürütebilir."

  9. Baro Avukatımı Nasıl Öğrenebilirim? Sakarya Barosu'nun resmi internet sitesi veya baro binası, kayıtlı avukatların listesine ve iletişim bilgilerine ulaşmanızı sağlar. Yukarıda yer alan adli yardım düğmesini tıkladığınızda Türkiye'de yer alan tüm barolara ilişkin iletişim bilgilerini göreceksiniz. Bu iletişim bilgileri ile de görevlendirilmiş avukatın kim olduğunu öğrenebilirsiniz. Eğer hakkınızda açılmış bir dava söz konusu ise Uyap Vatandaş Portal üzerinden de avukatınızın isim ve soyadına ulaşmanız mümkün olacaktır.

  10. Türkiye'de Kişi Başına Kaç Avukat Düşüyor? Türkiye genelindeki avukat sayısı, nüfusa oranla değişebilir. Güncel bilgiler için Türkiye Barolar Birliği'nden bilgi alabilirsiniz ancak bu yönde bir hesaplama doğru bir değerlendirme ortaya koymayacaktır. Nitekim avukatlar, gerçek kişilerin yanında tüzel kişiler, ticari işletmeler, sendikalar, kooperatifler gibi pek çok kurum bakımından da görev yapmaktadır.

  11. Almanya'da Kaç Tane Avukat Var? Türklerin en çok yaşadığı Avrupa ülkelerinden olan Almanya'daki avukat sayısı zaman içinde değişebilir. Güncel bilgiler için federal kaynaklardan bilgi alabilirsiniz. Ancak anladığımız anlamda ve ülkemizde olduğu gibi tek aşamalı bir avukatlık Almanya'da söz konusu değildir. Avukatlığın yanında Hukuk Danışmanlığı da söz konusudur. Bu anlamda net bir veriye ulaşmak söz konusu değilse de 160.000-190.000 arasında avukat olduğu çeşitli kaynaklarda yer almaktadır.

  12. Baronun Kelime Anlamı Nedir? Baro, bir avukatların meslekî dayanışma içinde olmak ve etik kurallarını korumak amacıyla oluşturdukları bir kuruluştur.

  13. Devlette Kaç Avukat Var? Devlette çalışan avukat sayısı, kurumlara ve sektörlere göre değişebilir. Bu bilgiyi ilgili devlet kurumlarından öğrenebilirsiniz. Net bir veri olmamakla birlikte 2019 yılı verilerine göre bu sayı 4200'dür.

  14. Duruşmada En Çok Kaç Avukat? Duruşmalardaki avukat sayısı, davaların karmaşıklığına ve tarafların avukat tutma tercihlerine bağlı olarak değişir. Müdafi sayısı soruşturma evresinde alınan ifadede 3 ile sınırlandırılmıştır. Kovuşturma aşamasında örgüt faaliyeti kapsamında suçlar bakımından duruşmada hazır bulunacak avukat sayısı da 3 ile sınırlandırılmıştır.

  15. Türkiye'de Bir Avukat Ne Kadar Kazanıyor? Avukat maaşları, genellikle serbest çalışan avukatlar için dava başına ücretlendirmeyle belirlenir ve değişkenlik gösterir. Bağlı çalışan avukatlar bakımından da asgari ücret tarifesi barolarca belirlenir. Genellikle avukatların kazançlarının ve giderlerinin vergilendirilmesi bağlamında vergilendirilebilir giderlerin azlığı nedeniyle kazançlar olduğundan yüksek görünür durumdadır.

  16. Avukat Boşta Kalır Mı? Avukatlık mesleği rekabetçi olabilir, ancak iyi bir uzmanlık alanı ve pazarlama stratejisi ile avukatlar genellikle müvekkil bulabilir. Ancak avukat müvekkil ilişkisi, diğer hizmet ilişkilerinden farklı detaylar içerdiğinden avukatların iş alma kapasitesi ve durumu değişkenlik gösterebilir.

  17. Devlet Avukatları Ne Kadar Maaş Alıyor? Devlet avukatlarının maaşları, çalıştıkları kuruma ve deneyimlerine bağlı olarak değişir. Kamuda en düşük avukat maaşı 2023 yılı Temmuz zammı ile birlikte yaklaşık 23.000-24.000 TL bandında belirlenmektedir.

  18. 30 Yaşından Önce Avukat Olunur Mu? Evet, avukatlık mesleğine 30 yaşından önce başlanabilir. Türkiye'de avukatlık mesleği için genel bir yaş sınırı bulunmamakla birlikte, hukuk fakültelerinden mezuniyet ve avukatlık stajı şartları değerlendirildiğinde 12 yıllık ilkokul, ortaokul, lise eğitimi dışında en az 4 yıllık bir üniversite eğitimi yanında en az 1 yıllık avukatlık stajı da değerlendirildiğinde yaklaşık 22-24 yaşları arasında avukatlık yapmaya başlanabilir.

  19. Devlette Avukat Olmak İçin Yaş Sınırı Var Mı? Devlette avukat olmak için genellikle belirli bir yaş sınırı bulunmamakla birlikte, başvurulan kurumun politikalarına göre değişiklik gösterebilir. Avukatlık mesleği için genellikle KPSS puanları ile atama yapılmaktadır. Kadrolu avukatlığın yanında sözleşmeli olarak da Kamuya Avukatlık Hizmeti sunmak mümkündür. İstisnai olarak Cumhurbaşkanlığı tarafından da atama yapılması söz konusudur. Tüm bu durumlar birlikte değerlendirildiğinde yaş sınırı olması istisnai bir durum olarak değerlendirilebilir.

Her bir soruya verilen bu cevaplar, genel bilgiler içermektedir ve spesifik durumlarda değişiklik gösterebilir. Güncel ve kesin bilgiler için ilgili kurumlarla iletişime geçmeniz önerilir.

102 görüntüleme0 yorum

Comments


Son Paylaşılanlar

bottom of page