top of page

E Devlet Uygulamaları

  • Yazarın fotoğrafıburakalemdar

BDDK Banka Hesabı Sorgulama

Güncelleme tarihi: 3 Ara 2023

E-Devlet Banka Hesabı Sorgulama Nasıl Yapılır?


Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Mevduat/Katılım Fonu Hesabı Bulunan Banka Sorgulama Hizmeti Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu işbirliği ile E-Devlet Kapısı altyapısı üzerinden sunulmaktadır.

Bu hizmeti kullanarak, bankalardan alınan veriler üzerinden hangi bankalarda mevduat ve katılım fonu hesabınızın olduğunu sorgulayabilirsiniz. Mevduat/Katılım Fonu Hesabı Bulunan Banka Sorgulama hizmetinde, başvuru sahibi vatandaşlara hangi bankalarda mevduat ve katılım fonu hesabının olduğu bilgisi sunulmaktadır.

Hizmete erişebilmek için aşağıda da yer alan onay formunun altında yer alan "Yukarıdaki bilgilendirme yazısını okudum ve kabul ediyorum." yazısının yanındaki kutucuğu işaretlemeniz gerekmektedir.

Sonrasında devam et butonuna tıklayarak banka hesabı sorgulama sonucu olarak hesaplarınızın bulunduğu bankalara ait bilgileri ekranda görebileceksiniz.


banka

BDDK Banka Hesabı Sorgulama Onay Formu


"Bu hizmet; işbu metne onay verilmesinin ardından, hangi bankalarda mevduat ve katılım fonu hesabınızın bulunduğuna ilişkin sorgulama talebinin, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumuna (BDDK) aktarılması ve 5411 sayılı Bankacılık Kanunu çerçevesinde BDDK tarafından mevduat ve katılım bankalarından derlenen veriler kullanılarak üretilen sorgu sonuçlarının, “e-Devlet Hizmetlerinin Yürütülmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik” çerçevesinde e-Devlet Kapısı İşletmecisi aracılığıyla e-Devlet Kapısı üzerinden başvuru sahibine iletilmesi yoluyla sunulmaktadır.


Sorgu sonuçları, mevduat ve katılım bankalarından derlenen veriler üzerinden bilgilendirme amaçlı üretilmektedir, resmi evrak niteliği taşımaz. Sorgu sonuçları ile banka kayıtları arasında farklılık olduğunda, banka kayıtları esas alınır.


Sorgu sonuçlarında sunulan bilgilerin doğruluğunu sağlamak üzere, makul seviyede denetim ve kontrol mekanizmaları tesis edilmekle birlikte, doğruluğu ve eksiksiz olduğu BDDK tarafından garanti edilmemektedir. Bilgilerin yanlışlık veya eksikliğinden ya da herhangi bir sebeple gecikmeli olarak sunulmasından BDDK hiçbir şekilde sorumlu değildir. Çelişkili durumlarda daha detaylı bilgi için ilgili bankalara müracaat edilmesi gerekmektedir. BDDK bu işlemlerle ilgili herhangi bir hukuki sorumluluk taşımamaktadır.


Bu kapsamda, hangi bankalarda mevduat ve katılım fonu hesabımın bulunduğu bilgisinin e-Devlet Kapısı üzerinden tarafıma sunulmasına onay verdiğimi; sorgu sonuçlarının BDDK ve bankalar açısından bağlayıcı olmadığını, hata ve eksikliklerden dolayı bu tarafların sorumlu tutulamayacağını kabul ettiğimi beyan ve taahhüt ederim."


Aşağıdaki düğmeye tıklayarak adınıza açılmış banka hesaplarını inceleyebilirsiniz.


62 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Son Paylaşılanlar

bottom of page