top of page

E Devlet Uygulamaları

  • Yazarın fotoğrafıburakalemdar

Hırsızlık sonrası yapılması gerekenler...

Hırsızlık Mağduru İseniz; Hırsızlık sonrası yapılması gerekenler

Eğer bir hırsızlık suçu mağduru olduysanız olası zararları azaltmak için aşağıdaki hırsızlık sonrası yapılması gerekenler listesine göz atmanız faydalı olacaktır.


akıllı kapı ve alarm sistemi

Ev Anahtarları

Eğer evinize hırsız girdiyse ve bu olaydan sonra ev anahtarlarınızı bulamıyorsanız kilitleri değiştirmelisiniz. Bu hem hırsızların kolayca evinize girmenizi engelleyecek hem de sizi manevi olarak rahatlatacaktır. 

Araba Anahtarları

Araba anahtarlarını bulamamanız halinde aracınızın güvenli bir yere çektirilmesini sağlayabilirsiniz. Sigortanız ile ücret konusunda görüşebilirsiniz.

Sürücü Belgesi / Ehliyet

Eğer sürücü belgeniz çalınırsa derhal en yakın emniyet birimine başvurarak durumu bildirmeniz gerekmektedir. Başvurunuzdan sonra yeni bir sürücü belgesi için gerekli olan belgeleri ilgili polis memuru sizden isteyecektir.

Nüfus Cüzdanı

Nüfus cüzdanınızın çalınması halinde yanınızda kimliğinizi ispatlayacak bir belge ile (ehliyet, pasaport vs) nüfus müdürlüğüne başvurmanız gerekmektedir. Polis ve jandarmaya bildirim yapmak bir zorunluluk değildir ancak başka suçların mağduru haline gelmemek için bildirimde bulunmanız faydalı olacaktır.

Kredi ve Banka Kartı /Çek Defteri /Kıymetli Evrak

Kartlar veya çek defterleri gibi önemli malvarlığı değerlerinizin çalınması halinde derhal ilgili banka ve kurumları arayarak iptal ettirmelisiniz. Bu durumu ayrıca polis veya jandarmaya bildirmeniz de faydalı olacaktır. Aksi takdirde dolandırıcılık gibi başka suçların da mağduru olabilirsiniz

Cep Telefonu

Eğer cep telefonunuz çalındıysa derhal servis sağlayıcınız ile görüşerek durumu bildirmeniz gerekmektedir. Servis sağlayıcı  tarafından hattınız kapatılarak, hattınız üzerinden yapılacak görüşmeleri engellemiş olursunuz. 

20 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Son Paylaşılanlar

bottom of page