top of page

E Devlet Uygulamaları

  • Yazarın fotoğrafıburakalemdar

Boşanma Davalarında Sıkça Sorulan Sorular

Güncelleme tarihi: 4 Ara 2023

Boşanma Davalarında Sıkça Sorulan Sorular

Boşanma davaları, çiftlerin hayatlarındaki en zorlu süreçlerden biridir ve aile hukuku davalarında tecrübeli bir avukatın yardımı olmadan çözüme kavuşması oldukça zordur. Sakarya'da aile hukuku davalarına bakan bir avukat olarak, bu zorlu süreçte müvekkillerimizin yanında yer alarak, hukuki destek sağlamaktayız.

Boşanma davalarında tecrübeli avukatlar, müvekkillerinin evlilik birliğinden veya evlilik birliğinin sona ermesinden doğan haklarını korumak için mücadele ederler. Aynı zamanda, boşanma sürecinin olabildiğince az zararla atlatılması için de çiftlere yardımcı olurlar.

Sakarya'da aile hukuku davalarına bakan bir avukat olarak, belirtmek gerekir ki bu alanda açılabilecek davalar boşanma davalarıyla sınırlı değillerdir. Miras davaları, velayet davaları, nafaka davaları, düğün takılarına ilişkin iade ve tazminat davaları ile 6284 sayılı kanundan doğan davalar ve maddi ve manevi tazminat davaları gibi pek çok alanda da hukuki destek sağlamaktadır. Boşanma Davalarında Sıkça Sorulan Sorular 'dan da anlaşıldığı üzere boşanma ve sair davalarınız için, Sakarya'da aile hukuku davalarına bakan avukatlardan hukuk konusunda geniş bir bilgi birikimi ve tecrübesi bulunan avukatlarla çalışmanızı önermekteyiz.


boşanmayı düşünen kadın

Boşanma davası için avukat tutmak şart mıdır?


Türk Hukukunda herhangi bir alanda avukat tutmak zorunda değilsiniz ancak boşanma davası gibi tarafların ilişkilerinin derinlemesine tartışıldığı ve değerlendirildiği bir davada kendinizi temsil etme ve ifade etme konusunda sıkıntılar yaşayabilirsiniz. Gerek mahkemelerin işleyişi gerekse delillerin sunulması ve hukuki niteliklerinin değerlendirilmesi açısından da avukat tutmasanız bile hukuki yardım almanız önemlidir. Bu nedenlerle Sakarya'da aile hukuku davalarına bakan avukatlardan hukuk konusunda geniş bir bilgi birikimi ve tecrübesi bulunan avukatlarla çalışmanızı önermekteyiz.


Boşanma avukatlık ücretleri ne kadardır?


Boşanma Avukatlık Ücretleri TBB ve Barolar tarafından belirlenen asgari ücret tarifesi değerlendirilerek dosya durumu, taraflar arasında çekişmenin yoğunluğu ve diğer hususlar göz önünde bulundurularak fiyatlandırılır. Bu hususta Avukatlık Ücret Tarifeleri yazımızı inceleyebilirsiniz.


Boşanma için ne kadar para gerekli?


Boşanma davası bakımından en önemli ödeme kalemleri avukatlık ücretleri ve yargılama giderleridir. Yargılama giderlerini blogumuzda yer alan hesaplama araçları ile hesaplayabilirsiniz. Dava sürecinde beklenen maliyetin üzerinde ek maliyetler de doğabilecektir. Bu anlamda sürecin sekteye uğramaması adına hazırlıklı olmakta fayda bulunmaktadır. Ekonomik durumunuzun yetersiz olduğunu ispat etmeniz halinde yargılama giderlerin adli yardım bütçesinden karşılanması da söz konusu olabilecektir.


Boşanma için devlet avukat veriyor mu?


Devlet; diğer hukuk davalarında olduğu gibi boşanma davalarında da adli yardım şartlarını sağlamanız halinde tarafınıza bir avukat görevlendirmesi yapabilmektedir. Hatta bu yolla açacağınız davalarda yargılama giderleri yönünden de muaf olmanız mümkündür. Bu husustaki temel iki problem adli yardım şartlarını sağlamanın güç olması ve avukat seçme hakkınızın bulunmamasıdır. Bu anlamda imkanınız elverdiği ölçüde boşanma konusunda geniş bir bilgi birikimi ve tecrübesi bulunan avukatlarla çalışmanızı önermekteyiz.



34 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Son Paylaşılanlar

bottom of page