top of page

E Devlet Uygulamaları

  • Yazarın fotoğrafıburakalemdar

İş Davalarında Sıkça Sorulan Sorular

Güncelleme tarihi: 4 Ara 2023

Sakarya İş Davalarında Sıkça Sorulan Sorular

Sakarya'da iş kazaları ve iş sözleşmeleri, sıklıkla tazminat davalarının ortaya çıkmasına neden olur. Bu süreçte, Sakarya'da tazminat davalarına bakan avukat olarak, müvekkillerimizin haklarını korumak için hukuki destek sağlıyoruz. İş kazaları konusunda uzman avukatlar, iş kazalarına neden olan faktörleri, işçilerin haklarını ve işverenlerin yükümlülüklerini iyi bilirler. Bu sayede, müvekkillerinin haklarının savunulması ve tazminat taleplerinin doğru şekilde belirlenmesi için gereken uzmanlığı sunarlar. İş sözleşmeleri konusunda uzman Sakarya avukatları, işçilerin ve işverenlerin ihtiyaçlarına göre özelleştirilmiş hukuki danışmanlık sağlarlar.

İş sözleşmesi hükümlerinin doğru bir şekilde oluşturulması ve iş sözleşmesinden kaynaklı ihtilafların önlenmesi, hem işçilerin hem de işverenlerin çıkarına olacaktır. Ayrıca, iş sözleşmelerinde yer alan hak ve yükümlülüklerin doğru bir şekilde belirlenmesi, iş sözleşmesinin taraflarına uzun vadede tasarruf sağlayacaktır. Sakarya'da tazminat davalarına bakan avukat, iş kazaları konusunda uzman avukat Sakarya ve iş sözleşmeleri konusunda uzman Sakarya avukatı ile birlikte çalışmak, işçilerin ve işverenlerin hukuki ihtiyaçlarına yönelik doğru bir hukuki destek sağlamak için önemlidir.


inşaat işçi

Sakarya iş hukuku avukatları hangi davalara bakarlar?

İş Hukuku alanında çalışan avukatlar işe iade davaları ve kıdem tazminatı, ihbar tazminatı, UBGT ücret alacakları, fazla mesai alacakları, yıllık ücretli izin alacakları davaları ile SGK ile ilgili uyuşmazlıklarınız ve hizmet tespit davalarınıza bakabilirler. Bu davalar, çalışma sürecinizin tamamını yada ilgili kısmını tüm detayları ile ilgilendirdiğinden bu alanda bilgili ve tecrübeli bir avukatla çalışmanızı öneririz.


Sakarya iş davalarında ispat yükü kimdedir ?


İş mahkemelerinde görülen davalarda ispat yükü dava türü bakımından farklılıklar göstermektedir. Genellikle davasını ispat yükü davacı üzerinde bulunmakla birlikte; işe iade davalarında fesih gerekçesini ispat, işveren üzerinde bırakılmış ve ayrıca yıllık ücretli izin konusunda da izinlerin kullandırılıp kullandırılmadığının ispatı da işveren üzerindedir. Bunun yanında Hizmet Tespit Davalarında İş Mahkemelerince tarafların delillerinin yanında resen de araştırma yapılmaktadır. Bu nedenlerle dava türünüze göre durumunuzu değerlendirmeniz ve dava açı açmamak konusunda doğru bir değerlendirme yapmanız gerekmektedir.


Sakarya iş davamı nasıl ispat edebilirim?


Dava türleri bakımından genel bir değerlendirme yapılırsa genellikle işçi çalışma yaptığını ispat yükümlülüğü altında bulunmaktadır. Bu anlamda işçinin çalışma yaptığını ispat; işyeri giriş çıkış kayıtları, kamera kayıtları, vardiya çizelgeleri, sevk irsaliyeleri, tutanaklar, tanık beyanları, işyerinde çalışanlar ve yöneticiler arasında kurulmuş Whatsapp ve diğer uygulama gruplarına atılan mesajlarla ispat edilebilir. İşverenler bakımından ise genellikle işçinin çalışması karşılığı tutarların ödendiği yahut işçinin çalışma yapmadığı yönünde bir ispat yükümlülüğü söz konusudur. Bu hususlar da ödeme makbuzları, usulüne uygun ibranameler, tutanaklarla ispat edilebilir.

32 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Son Paylaşılanlar

bottom of page