top of page

E Devlet Uygulamaları

  • Yazarın fotoğrafıburakalemdar

İşe Gelmeme ve Devamsızlık tutanağı örneği

Güncelleme tarihi: 18 Şub

İşverenin haklı nedenle derhal fesih hakkı


İşverenin haklı nedenle derhal fesih hakkı kapsamında Ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller ve benzerleri kapsamında bazı devamsızlık halleri haklı fesih nedeni olarak düzenlenmiştir. Bu makalemizde Devamsızlık nedeniyle fesih incelenecek olup; diğer fesih ve istifa gerekçeleri için

makalelerimizi okuyabilirsiniz.


İşe Gelmeme ve Devamsızlık nedeniyle fesih nedir?


Devamsızlık nedeniyle fesih: Kanun hükmü gereğince işçinin ardı ardına iki işgünü, bir ay içinde iki defa herhangi bir tatil gününden sonraki iş günü veya bir ayda üç işgünü devamsızlık yapması yani işe gelmemesi sonucunda işveren tarafından haklı nedenle fesih yapılmasıdır. Ekte bu durumda kullanılabilecek devamsızlık tutanağı örneği yer almaktadır.


İş Kanunu Madde 25 - Süresi belirli olsun veya olmasın işveren, aşağıda yazılı hallerde iş sözleşmesini sürenin bitiminden önce veya bildirim süresini beklemeksizin feshedebilir:

II- Ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller ve benzerleri:

g) İşçinin işverenden izin almaksızın veya haklı bir sebebe dayanmaksızın ardı ardına iki işgünü veya bir ay içinde iki defa herhangi bir tatil gününden sonraki iş günü, yahut bir ayda üç işgünü işine devam etmemesi.


Bu durumda işverenin işçinin haklı bir gerekçesi olup olmadığını öğrenmesi, tutanak tutması ve haklı fesih için öngörülen 6 işgünü olarak belirlenen süreye uyması çok önemlidir.


işçi kadın

İşe Gelmeme ve Devamsızlık tutanağı örneği


İşverenin devamsızlık nedeni ile derhal fesih hakkını kullanabilmesi için devamsızlık yapılan günlere ilişkin olarak devamsızlık tutanağı tutması gerekmektedir. Dava aşamasında da tutanak mahkemece incelenir ve tutanak tanıkları da duruşma aşamasında tanık olarak dinlenir. Bu nedenle doğru bir devamsızlık tutanağı örneği üzerinden tutanak tutmak ve doğru personeli tutanak tanığı olarak seçmek ve tutanak altına imzalarını almak önemlidir.


İşe Gelmeme ve Devamsızlık tutanağı örneği word


Devamsızlık, işe gelmeme tutanağı örneği word belgesi ekte yer almaktadır.

DEVAMSIZLIK-İŞE-GELMEME-TUTANAĞI
.doc
DOC dosyasını indir • 25KB

İşe Gelmeme ve Devamsızlık tutanağı örneği pdf

Devamsızlık, işe gelmeme tutanağı örneği word belgesi ekte yer almaktadır.

ise_izinsiz_gelmeme_ise_gec_gelme_tutanagi
.pdf
PDF dosyasını indir • 119KB

2.731 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Son Paylaşılanlar

bottom of page