top of page

E Devlet Uygulamaları

  • Yazarın fotoğrafıburakalemdar

Bölge Adliye Mahkemeleri: istanbul bölge adliye mahkemesi

Türk yargı sisteminde ilk derece mahkemesi olan yerel mahkemelerce verilen birçok karar bakımından İstinaf İncelemesi yapılması mümkündür. Bu inceleme işlemi, Bölge Adliye Mahkemesi tarafından gerçekleştirilmektedir. Bölge Adliye Mahkemeleri yargı çevreleri içerisinde karara çıkan dosyalar bakımından yapılan İstinaf incelemelerini inceler ve karara bağlar. Gerektiğinde duruşma açar ve bilirkişi raporu aldırır veya delil de toplayabilir.

Bölge adliye mahkemesi dosya sorgulama nasıl yapılır?

Yerel mahkeme kararlarına karşı istinaf başvurusu yapıldığında bu dosyaların durumu hakkında bilgi almak, dosyanın hangi aşamada olduğunu öğrenmek için mevcut durumda standart bir uygulama söz konusu değildir. Ancak UYAP Vatandaş Portal veya T.C. Adalet Bakanlığı e-Adalet Vatandaş uygulaması üzerinden yapılan girişlerde eğer dosyanız istinaf incelemesi yapılacak Bölge Adliye Mahkemesine ulaşmış ve dosya numarası almışsa bu dosya bilgisi de esas mahkeme dosyanız içinde görüntülenebilmektedir. Bu durumda dosyada yapılan işlemleri takip etmek mümkün olmaktadır.

Ancak bu uygulama vatandaşı bilgilendirmek amacı ile değil dosyaya giren evraka ilişkin olarak bilgi verdiğinden, dosyanızda mevcut ilerlemeyi yalnızca bu şekilde anlamanız çok da mümkün değildir.

Bu konuda bir avukattan destek alabilir yada dosyanızın bulunduğu daire iletişim bilgileri ile kısıtlı da olsa bilgi alabilirsiniz.

Istanbul Bölge Adliye Mahkemesi Yargı Çevresi

istanbul bölge adliye mahkemesi yargı çevresi haritası

Istanbul Bölge Adliye Mahkemesi; 36 Ceza ve 58 Hukuk Dairesi ile Kırklareli, Tekirdağ, Edirne ve İstanbul'da yer alan Mahkemelerin kararlarına karşı yapılan istinaf kanun yolu incelemelerini yapma yetkisine sahiptir.

Bu bölgelerde mevcut davalarınız bakımından dosyalarınız istinaf edilmesi halinde İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'ne gönderilmektedir.

Dosyanızın hangi daire tarafından inceleneceği hususunda Adalet Bakanlığı'nca yapılan iş bölümü dikkate alınır. Hukuk ve ceza daireleri iş bölümü kapsamında kendilerine gönderilen dosyalar hakkında değerlendirme ve inceleme yaparak karar vermektedir.

Istanbul Bölge Adliye Mahkemesi İş Bölümü

Istanbul Bölge Adliye Mahkemesi toplamda 94 adet hukuk ve ceza dairesine sahip olmakla birlikte bu hususta yukarıda yapıldığı gibi özet geçebilmek çok da mümkün değildir. Ekte yer alan İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi İş Bölümü PDF evrakını inceleyerek dosyalarınızın tevdi olacağı mahkemeyi görebilirsiniz.

istanbul-bolge-adliye-mahkemesi-is-bolumu-karari
.pdf
PDF dosyasını indir • 904KB

Istanbul Bölge Adliye Mahkemesi Adres ve İletişim Bilgileri

Istanbul Bölge Adliye Mahkemesi Adres ve İletişim Bilgileri aşağıda yer aldığı şekildedir.

Adres: Orhantepe Mah. Üsküdar Cad. No:236/A Kartal / İstanbul

Telefon: (0216) 303 20 00 - (0216) 303 21 68

Istanbul Bölge Adliye Mahkemesi Hukuk Daireleri Adres ve İletişim Bilgileri

Istanbul Bölge Adliye Mahkemesi Hukuk Daireleri Dahili Telefon ve İletişim Bilgileri PDF dosyası aşağıda yer aldığı şekildedir.

HUKUK DAİRELERİ DAHİLİ TELEFON NUMARALARI
.pdf
PDF dosyasını indir • 690KB

Istanbul Bölge Adliye Mahkemesi Ceza Daireleri Adres ve İletişim Bilgileri

Istanbul Bölge Adliye Mahkemesi Ceza Daireleri Dahili Telefon ve İletişim Bilgileri PDF dosyası aşağıda yer aldığı şekildedir.

CEZA DAİRELERİ DAHİLİ TELEFON
.pdf
PDF dosyasını indir • 496KB

115 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Sakarya Bölge Adliye Mahkemesi

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi dosya sorgulama, Yargı Çevresi, İş Bölümü ile Adres ve Dahili İletişim Bilgileri

Son Paylaşılanlar

bottom of page