top of page

Birlikte merak dolu bir yolculuğa çıkalım! Blog yazılarımıza dalın, kafanıza takılan her soruyu sorun ve birlikte yeni şeyler keşfetmeye hazır olun. 🚀✨

E Devlet Uygulamaları

Paket Tur Sözleşmeleri ve paket tur nedir?

Güncelleme tarihi: 3 Ara 2023

Tur Paketleri kapsamında imzaladığımız Paket Tur Nedir?

Tüketici haklarından doğru şekilde faydalanabilmek için paket tur nedir doğru şekilde değerlendirmek gerekir. Ulaştırma, konaklama hizmetleri ve başka turizm hizmetlerinden en az ikisini kapsayan (Tur Paketleri olarak pazarlanan), 24 saatten uzun veya gecelik konaklamayı içeren sözleşmelerdir.


paket tur nedir ve her şey dahil tatil

Tur Paketleri ve Paket Tur Sözleşmeleri Kapsamında Tüketici Hakları Nelerdir?

Paket tur sözleşmesinin kurulmasından önce tarafınıza ön bilgilendirme amaçlı broşür verilmesi zorunludur. Paket tur düzenleyicisi paket tur katılımcısı tüketicilerle sözleşme düzenlemek, sözleşmenin bir örneğini tüketiciye yazılı veya kalıcı veri saklayıcısı ile vermek zorundadır.

Paket tur katılımcısı olarak, kendinizden kaynaklanmayan nedenlerle paket tur sözleşmesinin esaslı unsurlarından birisinin değişmesi veya turun başlamadan önce iptal edilmesi hallerinde bu değişiklikten dolayı paket tur düzenleyicisi veya aracısı tarafından size sunulacak eşit veya daha yüksek değerde başka bir paket tura ek bir bedel ödemeksizin katılma ya da fiyat farkının size iade edilmesi şartıyla daha düşük değerde bir paket tura katılma tekliflerinden birini kabul edebileceğiniz gibi herhangi bir tazminat ödemeksizin sözleşmeden dönme hakkınızı kullanabilirsiniz.

Sözleşmeden dönmeniz halinde paket tur düzenleyicisi veya aracısı, dönme bildiriminin kendisine ulaşmasından itibaren ödemiş olduğunuz tüm bedeli herhangi bir kesinti yapmaksızın en geç 14 gün içinde iade etmek zorundadır.

Paket turun başlamasından en az otuz gün önce yapacağınız fesih bildirimlerinde, ödenmesi zorunlu vergi, harç ve benzeri yasal yükümlülüklerden doğan masraflar hariç olmak üzere, herhangi bir kesinti yapılmaksızın ödemiş olduğunuz bedel tarafınıza iade edilir.

Sözleşmenin yerine getirilmesi sürecinde ortaya çıkan her türlü eksiklik nedeniyle bedelin indirilmesini talep etme hakkınız bulunmaktadır. Paket tur düzenleyicisi, sözleşmenin hiç veya gereği gibi yerine getirilmemesi nedeniyle uğradığınız her türlü zarardan sorumludur. Boşa harcanan tatil süresi için de uygun bir tazminat talep edebilirsiniz.

25 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentarios


Son Paylaşılanlar

bottom of page